Kaj Larsson tror på sitt Värnamo. Kanske är trappan upp symbolisk. Foto Karin Malmsten/Sveriges Radio.
Fotboll

Värnamo ska ta chansen

Ordförande: ”Vi har allt i egna händer”
2:06 min

Det skiljer en poäng mellan IFK Värnamo och Qviding, en poäng som kan leda Värnamo till Superettan. På söndag avgörs det och intresset kring matchen på Finnvedsvallen är stort. Värnamo har allt i egna händer.

– Vi är mycket nära för tillfället. Vi har allt i egna händer så jag tror att det ska kunna gå bra. Jag har förhoppningar om detta säger IFK Värnamos ordförande Kaj Larsson.

Det blir minst kvalspel för IFK Värnamo, men mycket talar för att de kniper förstaplatsen och går direkt upp.

Nu talas det fotboll i staden som fostrat många talanger, där egna produkter utgör stommen och där man nu hoppas få skörda frukten av ett framgångsrikt ungdomsarbete.

Kaj Larsson hoppas på minst 2 000 åskådare till Finnvedsvallen. Han hoppas också att kommunen gör något åt arenan som i nuläget inte håller som elitarena.

– Det är viktigt för säkerheten, vi kanske får möta lag som Hammarby och andra storlag och deras supportrar och måste ha en säker arena för alla. Kommunen får nog göra något åt Finnvedsvallen till nästa år och sedan får vi söka dispens säger Kaj Larsson som även hoppas att Jönköpings Södra och Öster håller sig kvar i Superettan, för derbynas skull.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".