Åker mot Solberga i Vi i femman

Det blir två lag från Nässjö kommun som möts i finalen i Vi i femman i år. Femteklassen från Åkerskolan vände 11-13 till 15-13 och besegrade laget från Borbackaskolan.
Håkan Wallin och Julia Knutsson från Nässjö låg efter motståndarna, Erik Josefsson och Hanna Hartikainen från Bor, under stora delar av semifinalen. Efter de sex första frågorna var ställningen 10-10, och efter sex snabbfrågor ledde Bor med 13-11. Men genom att pricka de fyra sista frågorna, om namnen på författarna till böckerna om Bert, greve Sigvards efternamn, vilket land Canberra tillhör och namnet på länets landshövding gick Åkerskolan upp i ledning. I den avgörande frågan ''stegen'' visste inget av lagen namnet på den ställning på ett stränginstrument, som håller upp strängarna och samtidigt överför vibrationerna till lådan. Så den stora delegationen från Åkerskolan i Nässjö kunde jubla åt Håkans och Julias seger. Finalen mellan Solberga och Åker avgörs - på grund av sportloven runt om i Sverige - först 12 mars. Så det finns gott om tid att öva... (Rätt svar på frågan om musikinstrumentet är ''stall'').
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".