Fotboll

Guldkandidat lockas av IFK

1:40 min

Igår säkrade unga IFK Värnamo en plats i nästa års Superetta. En bedrift som innebär att många av spelarna nu blir högintressanta för många storklubbar. Bland annat för Helsinborgs IF, som redan har kontrakt med tre av Värnamospelarna.

Dessutom är de intresserade av några till säger sportchefen Jesper Jansson.

– Definitivt. Det är väl mitt största bekymmer, att det har flera spelare som är intressanta. Man kan inte ta alla spelare, man måste vara mån om spelarnas utveckling. Tar man för många spelare i samma ålder och samma positition så stoppar man deras utveckling. Men definitivt finns det en del andra - Victor Claesson, Loret Sadiku och Jonatan Ring. Du kan nämna en hel del där som har väldigt stor potential säger Jesper Jansson.

Jesper Jansson har varit en flitig besökare på Finnvedsvallen under säsongen, mycket beroende på det samarbete som finns mellan klubbarna där tre spelare i Värnamo - Joseph Baffo, Hampus Nilsson och Simon Thern - redan är kontrakterade för HIF och frågan är nu vad som händer med dem kommande säsong.

– Det kan jag inte säga, jag vill gärna sätta mig med IFK och se vad som är bäst för varje spelares individuella utveckling och för de bägge klubbarna.

IFK Värnamos avancemang till Superettan har uppmärksammats av många inom fotbollssverige och med tanke på lagets unga medelålder, på drygt 20 år, så är bedriften än mer imponerande menar Jesper Jansson och han tror nu på ett utökat samarbete klubbarna emellan.

– Vi kan kanske bidra till IFK nästa år i Superettan, vi har kanske spelare här nere i Skåne som skulle ha oerhörd nytta av att spela i Superettan och få den miljön som finns i Värnamo säger Jansson.

Hela Värnamo jublade

Foto Mattias Sundler/Sveriges Radio.

Finnvedsvallen var fylld av jublande åskådare när IFK Värnamo tog steget upp i Superettan. Efter klara 5-0 i avgörande matchen var det klart.

Här ska hjältarna firas

Spelarna ska hyllas på scen med tal och musik, det blir tid för autografskrivning och efteråt bjuder Värnamo kommun spelare och ledare på lunch.

Mattias Sundler

mattias.sundler@sr.se
036-215 66 68

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista