Bilstölderna i Gislaved och Anderstorp har minskat kraftigt

Såväl bilstölder som inbrott har minskat kraftigt på flera orter i länet. Det beror på att ett antal välkända tjuvar sitter inne just nu.

I till exempel Gislaved och Anderstorp stals bara en bil under hela förra månaden. Det kan jämföras med 13 bilstölder i januari. Minskningen beror på att en stor del av brotten begås av få personer och de sitter inne just nu, säger kommissarie Ann-Christin Karlsson vid Värnamopolisen till Nyheterna.

Det är sex välkända tjuvar som ligger bakom de flesta bilstölder i Gislaved och Anderstorp. I januari var tjuvarna på fri fot och då stals 13 bilar. Men i takt med att de började åka fast minskade stölderna till 6 respektive 7 i februari och mars. Under hela april, när alla sex satt häktade eller hade dömts till fängelse, stals bara en bil i Gislaved och Anderstorp. Samtidigt har inbrotten på främst företag i Västbo minskat eftersom bilarna ofta stjäls för att transportera gods från brottsplatser.

I Nässjö har polisen samma erfarenhet. Hittills i år har bilstölderna minskat med 77 procent jämfört med förra året, sedan Nässjös välkända tjuvar hamnat bakom lås och bom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista