Nya strider kring Lidl

Den tyska matvarukedjan Lidl gör sig skyldigt till kontraktsbrott när man vill bygga en ny butik på Ekhagen i Jönköping.

Det hävdar nu Riksbyggen som ju sålt fastigheten där Lidl ska bygga. I köpekontraktet mellan Riksbyggen och Lidl står att den nya livsmedelsbutiken bara ska vara i ett plan, men när Lidl lämnade in ritningar till kommunen så visade det sig att det handlade om två plan och dessutom ett högt tak, något som skymmer utsikten för många som bor i Riksbyggens hus på Ekhagen.

Riksbyggens regionchef Tommy Fritz vill inte kommentera affären innan stadsbyggnadsnämnden godkänt bygglovet, vilket väntas ske på torsdag. I ett yttrande vädjar ändå Riksbyggen till kommunen att pröva andra bygglösningar för den nya butiken.

I Huskvarna gör sig Lidl nu av med personal, trots att butiken bara funnits i två månader där. Det handlar om både uppsägningar och arbetstidsförkortningar.

Lidl sa senast i slutet av april upp hälften av personalen i affären i Vetlanda och har gjort samma sak på andra ställen i landet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista