Pastorns hus i Knutby. Foto: Henrik Montgomery/PrB

Idag kom åtalen efter händelserna i Knutby

Idag kom åtalen mot den 27-åriga kvinnan från Vaggeryd och mot pastorn som misstänks för morden i Knutby. Både pastorn och kvinnan åtalas för bland annat mord.

Kvinnan från Vaggeryd, som var barnflicka hos pastorn, har erkänt att hon dödade pastorns fru i januari i år. Hon har också erkänt att hon sköt mannen i grannhuset, och eftersom han överlevde åtalas kvinnan för försök till mord i det fallet. Mannen är gift med den kvinna som var älskarinna till pastorn vid mordet. 

Vaggerydskvinnan åtalas också för att ha försökt döda pastorns fru redan i november med en hammare.
Pastorn åtalas för mord på sin första hustru 1999. Kvinnan hittades död i badkaret och dödsfallet betraktades först som en olycka. Men nya uppgifter gör att pastorn nu misstänks för att ha mördat henne.

Han åtalas också för det som kallas anstiftan till mord och till mordförsök. Även om Vaggerydskvinnan erkänt mordet och mordförsöken menar åklagaren nämligen att det är pastorn som fått kvinnan att uföra dåden.

Som bevis finns, förutom kvinnans erkännande, också en lång lista på telefonsamtal mellan pastorn och kvinnan från Vaggeryd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista