Uppmanade elever att bojkotta EU-val, lärare kritiseras

Ledningen för Gärdesskolan i Gislaved ska nu ta en EU-kritisk lärare i örat.
Orsaken är, enligt skolledningen, ett oacceptabelt beteende av läraren, som råkade i luven på socialdemokraternas parlamentskandidat Åsa Westlund när hon besökte skolan.

Åsa Westlund reagerar kraftigt mot lärarens uttalande om att han inte skulle ta upp EU-valet i undervisningen för att det var ointressant å att han tänkte uppmana eleverna att inte rösta.

Under sin kampanj för en plats i EU-parlamentet kom Anderstorpsbördiga socialdemokraten Åsa Westlund i fredags till gymnasiet Gärdesskolan i Gislaved, där hon för övrigt själv var elev för några år sedan.

Där uppstod dispyten med den EU-kritiske samhällskunskapsläraren.
Flera personer runt omkring reagerade på lärarens uttalanden och hans agerande togs upp på ett ledningsmöte nu i veckan.

- EU-valet är ju en aktuell samhällsfråga och det skall naturligtvis behandlas i samhällskunskapsundervisning och det görs också. Det finns beslut tagna på att det här ska behandlas, säger rektor Bo Haarala, som är ansvarig för samhällsprogrammet.

Skolledningen ska ta nu ta upp det inträffade med den aktuella läraren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista