Alliansen fortsätter styra i Mullsjö

Det blir alliansen som kommer att styra Mullsjö kommun även de kommande fyra åren. Därmed blir det ett minoritetsstyre i Mullsjö med Mullsjö Framtid som vågmästare. Moderaten Henrik Jansson fortsätter som kommunalråd och ordförande i Kommunstyrelsen.

Efter långa och segdragna förhandlingar så är det nu klart att det blir ett alliansstyre i Mullsjö kommun. Det har inte varit helt givet att alliansen ska styra eftersom man inte har majoritet i kommunen.

Nu blir det ett minoritetsstyre med Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet som opposition och där Mullsjö Framtid blir vågmästarparti.

Alliansen tar också hand om samtliga ordförandeposter i nämnder och utskott medan oppositionen får vice ordförandeplatserna.

Henrik Jansson (M) fortsätter som ordförande i kommunstyrelsen och Kommunstyrelsens arbetsutskott och i Kommunfullmäktige fortsätter moderaten Ingemar Eriksson som ordförande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".