1 av 2
Flera skåp i sporthallen i Gränna har sparkats sönder. Foto: Kjell Ahlkvist/SR
2 av 2
Lars-Göran Andersson jobbar i Gränna AIS och är besviken över skadegörelsen i sporthallen. Foto: Kjell Ahlkvist/SR
Gränna

Nya hallen kissas ner

"Inte trevligt för någon"
1:56 min

Trasiga takplattor, insparkade väggar, kiss i papperskorgar. Det är verklighet i den ett år gamla sporthallen i Gränna. Nu har lokalvårdarna och idrottsklubben i Gränna tröttnat.
- Någonting måste man göra åt det hela, säger lokalvårdaren Åsa Ekman.

När man går runt och tittar i den nybyggda delen av sporthallen ser man mycket skadegörelse i omklädningsrummen. Väggar som är insparkade och reparerade och där man ännu en gång försökt sparka in väggen, takplattor som är sönderslagna med vad som ser ut som skaften på innebandyklubbor.

Största delen av skadegörelsen görs på dagtid och Lars-Göran "Frasse" Andersson som är engagerad i idrottsföreningen Gränna AIS är besviken på all skadegörelse.

- Vi måste ta tag i det här ihop med skolan för att lyckas med det här. Det andra steget är att det måste finnas vuxna och vaktmästare under tiden som sporthallen är öppen säger Lars-Göran Andersson i Gränna AIS.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".