Visingsborg håller öppet, trots rasrisk

Turisterna kommer att kunna se den gamla ruinen Visingsborg på Visingsö även i sommar. Det blir ingen avspärrning av hela området.

Nu har nämnligen riksantikvarieämbetet beslutat att sätta in akuta åtgärder för att förhindra att besökare skadas av nedrasande delar från den vittrande ruinen

Just nu är ruinerna efter Per Brahes gamla borg på Visingsö en säkerhetesrisk. Ruinen vittrar samman och för att besökare inte ska skadas så har man stängt av ingångarna flera gånger. Men avspärrningarna har vandaliserats och det går återigen att gå in på farligt område.

Men till sommaren sätter man alltså upp nya avsprärrningar. Därmed är hotet om en total avspärrning av hela området undanröjt. Rejäla galler som gör att man kan se in i borgen ordentligt ska sättas upp för ingångarna och de mest akuta rasriskerna i den nordvästra delen ska säkras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".