Starka känslor på rättegång om misshandeln i Rydaholm

I dag tog tingsrätten i Värnamo upp det uppmärksammade och råa våldsbrottet mot en 33-årig kvinna i en lägenhet i Rydaholm i förra månaden.

Det som enligt åklagaren låg bakom våldsdramat var en skuld på bara 250 kronor, pengar som den 33-åriga kvinnans sambo inte hade betalat till en 25-årig Rydaholmskvinna.

I dag satt 25-åringen på dom anklagades bänk tillsammans med en 20-årig man. Dom hotas nu av ett långt fängelsestraff, bland annat för det mycket allvarliga brottet människorov eller olaga frihetsberövande.

Offret berättade hur hon hölls inspärrad i en lägenhet i Rydaholm i tre timmar. Och hon berättade hur framför allt den 25-åriga kvinnan sparkade och slog henne blodig i ansiktet och på kroppen. Paret tvingade till slut 33-åringen att lägga upp handen på diskbänken. Där placerades fem knivar och kvinnan uppmanades välja den som hon tyckte att dom skulle använda för att skära av henne tre fingrar och därigenom reglera skulden.

- Jag var så rädd att jag skakade, trodde inte att jag skulle komma levande därifrån, berättade offret inför tingsrätten.

Men hon räddades av att hennes mobiltelefon ringde. Uppringaren anade att kvinnan var i fara och sa till flera personer som kom och stoppade misshandeln.

Flera åhörare orkade inte lyssna till beskrivningen av våldet, utan lämnade tingssalen.

När dom båda åtalade hördes i rätten gav dom en helt annan version av vad som hänt. Något grövde våld hade det inte varit frågan om, hävdade dom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista