Ingen vägvisning till miljövänlig tankning

Myndigheterna motarbetar att länets bilister kan köra miljövänliga bilar. Det menar Sydkraft Gas i Malmö som efter ett beslut från länstyrelsen inte får sätta upp skyltar som visar vägen till tankställen för gasdrivna bilar på flera platser i länet.

Det ska bli lättare att vara bilist och samtidigt snäll mot miljön framöver i länet. Sydkraft gas håller nämligen på att utveckla ett nät i länet av tankställen för miljövänlig gas till gasdrivna miljöbilar, som Nyheterna tidigare berättat.

Tankställen finns redan i Gnosjö och Gislaved. Flera aktörer är med i detta, bland annat den statliga myndigheten länsstyrelsen.

Men när Sydkraft ville ha fler skyltar till gasmackarna för att få folk att hitta dit blev det stopp. Och den som sätter stopp är länsstyrelsen, som alltså samtidigt är med och stödjer projektet. Motivet är att den svenska vägmärkesförordningen inte tillåter att man sätter upp skyltar annat än vid närmaste allmäna väg. En skylt alltså, och inget mer, och det gör att färre kommer att tanka miljövänligt tror Sydkrafts representanter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista