51-årig Vetlandabo häktad för mordförsök

Den 51-årige Vetlandabo som misstänks för att ha knivskurit två ungdomar i Vetlanda i början av förra sommaren häktades nu i eftermiddag, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök i två fall.

Häktningsförhanlingen skedde bakom stängda dörrar.

Mannen har under många år fått psykiatrisk behandling och det var också uppgifter som han sa till personalen där som gjorde att han kunde gripas. Han har nu också erkänt gärningen, men hittills inte kunnat ge något motiv.

Mannen är tidigare dömd för ett grovt våldsbrott i Vetlanda, den gången körde han på flera personer under en vansinnesfärd.

Polisutredningen fortsätter nu med nya förhör och utredning kring den tekniska bevisningen.

Det var mitt i studentfirandet förra året som två av Njudungsgymnasiets avgångselever blev mycket svårt knivskurna av en för dem okänd man. Kvinnan som med hjälp av sina händer försökte värja sig mot knivhuggen kommer att få men för livet av det brutala överfallet.

Fallet såg länge ut att förbli ouppklarat, men så i lördags grep polisen en 51-årig Vetlandabo, och idag häktades han vid tingsrätten i Eksjö.

Det här är en man som har haft mycket kontakt med psykiatrin. 1982 dömdes han för en mycket uppmärksammad vansinnesfärd i Vetlanda, då han medvetet körde på flera personer i centrala Vetlanda och sen dess har han fått psykiatrisk vård.

Tingsrätten i Eksjö beslutade att häkta 51-åringen på sannolika skäl misstänkt för mordförsök i två fall. Han ska också genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".