Foto: Magnus Jönsson, Prb

HSB satsar på hemnära tjänster

När den kommunala hemtjänsten inte längre utför lättare vardagsbestyr öppnas en marknad för andra att sälja tjänster i hemmet. Bostadsorganisationen HSB ger sig nu in i den här branschen.

Samtidigt som HSB ger sin in i branschen med hemnära tjänster, kräver organisationen också avdragsrätt på tjänsterna.

Idag är det runt 15 hushåll i Jönköpings kommun som abonnerar på HSBs hemservice. Det är till exempel vecko- eller månadsstädningar. Och intresset ökar allt mer, speciellt när det gäller försterputsning, säger Jan- Erik Andersson som arbetar på HSB Service.

Anledningen till att HSB nu erbjuder dom här tjänsterna, även till dom som inte är medlemmar, är att den allt större delen äldre i befolkningen efterfrågar det i takt med att hemtjänsten drar in det som kan vara vardagshjälp. Det säger Gun- Britt Mårtensson som är ordförande i HSBs riksföbund och hon ger sig nu in i den så kallade pigdebatten och kräver att man ska kunna göra avdrag för dom här tjänsterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".