Påkörd av tåget - miste ena armen

En man miste ena armen i en tågolycka i Nässjö i natt.

Det var strax efter midnatt som en lokförare kontaktade polisen. Han hade hittat en man bredvid spåret, vid lokstallarna i Nässjö. Mannen var vid liv, men hans ena arm var helt av uppe vid axeln.

Mannen, som är i 40-årsåldern och från Göteborg, har troligen legat ett längre tag på spåret, men polisen vet inte hur länge. Man tror att han har blivit påkörd av ett tåg tidigare på kvällen och sedan blivit liggande.

Mannens tillstånd är allvarligt, men inte livshotande. Enligt läkare tyder skadorna på att han fatsnat i ett tåg som passerat, men ingen tågförare verkar ha märkt att mannen körts på. 

40-åringen har passerat spåret i Nässjö på ett ställe där många brukar gena över, men området är egentligen inte tillåtet för fotgängare.

Varför mannen befann sig på spårområdet är oklart. Polisen ska så småningom höra mannen för att utreda om han har utsatts för något brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista