1 av 9
Snön hänger ut och istappar hotar från taket på Trollehöjdskolan. Foto Privat.
2 av 9
Foto Privat.
3 av 9
Stefan Lindkvist och Anders Stein, Mullsjö Framtid framför Trollehöjdskolan i Mullsjö. Just den här ingången är avstängd på grund av rasrisken. Foto: Pernilla Arvidsson/SR
4 av 9
Foto Privat.
5 av 9
Foto Pernilla Arvidsson/Sveriges Radio.
6 av 9
Foto Pernilla Arvidsson/Sveriges Radio.
7 av 9
Foto Privat.
8 av 9
Foto Privat.
9 av 9
Mullsjö framtids polisanmälan.
Mullsjö framtid anmäler

Snöfall fall för polisen

”Här är inte säkert för barnen”
2:23 min

Det lokala partiet Mullsjö Framtid polisanmäler nu Mullsjö kommun för att inte ha skött snöröjningen ordentligt. Förutom problem på vägarna menar partiet att den snötyngda Trollehöjdskolan borde stängas och anklagar kommunen för att inte ta snösituationen på allvar.

- Föräldrar har ringt och är oroliga för sina barn. Vi måste reagera och hur gör vi då? Enda möjligheten, tydligen, är en polisanmälan, säger Stefan Lindkvist, Mullsjö Framtid.

Men är inte det att gå lite för långt?

- Hur ska vi göra? Om vi konstaterar på måndag att en elev fått en istapp i huvudet då mår inte jag väl och framförallt inte barnet, säger Lindkvist.

Snöröjningen i Mullsjö kommer nu alltså bli polissak, framkallande av fara för annan är brottsrubriceringen och droppen som fått bägaren att rinna över för Mullsjö Framtid är hur det ser ut här på Trollehöjdskolan.

- Det är tur att det inte är några barn här nu, säger Anders Stein, Mullsjö Framtid som själv inte vill skicka sin son till skolan.

Han visar en av nödutgångarna på Trollehöjdskolan.

- Skulle det evakueras här är det inte roligt. Det är snö, halt i trappan och det ligger snöhögar framför, säger Stein.

Den senaste veckan har det snöat konstant i Mullsjö och kommunen har mest snö i hela syd- och Mellansverige. Kommunen har under veckan fått kritik för snöröjningen och Mullsjö Framtid menar att man har vänt sig till tekniska utskottet för att öka snöröjandet men att när inget hänt så är en polisanmälan det enda riktiga.

- Så att nåt händer, säger Lindkvist.

Men nu är det ett extremt läge, det har snöat mycket på kort tid, får man inte ha förståelse för att det inte fungerar till punkt och pricka just nu?

- Absolut, men man kan inte säga att man gör sitt yttersta när man inte gör det, man tar det inte på allvar, säger Stefan Lindkvist.

Förutom polisanmälan vill nu Anders Stein och Stefan Lindkvist att skolan stängs tills området är uppröjt.

- Det är inte säkert här för barnen, det är bättre man stänger skolan en eller två dagar så man kan åtgärda det, säger Anders Stein.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".