Änglar på Råslätt: Hanna Goitom, Anna Katcho, Anja Perunovic, Rebecca Ulander och Marie Benyammine. Foto: Elza Zandi / SR
Jönköping

Unga flickor blir änglar på Råslätt

Änglar: "Lär nya saker varje dag"
0:24 min

En nystartad grupp på Råslätt har gett de unga tjejerna i området en chans att få en utbildning i ledarskap och vara förebild för de yngre barnen. Det här kan stärka flickornas självbild och gör att de tar för sig mer i samhället.

Gruppen startade i februari i år och träffas en gång i veckan och diskuterar olika ämnen och problemlösningar. En idé som gruppen har är att vandra ute på kvällarna på Råslätt för att lysa med sin närvaro och därigenom skapa trygghet ute på området.

Anja Perunovic och Hanna Goitom är två av de sju tjejerna som varje vecka kommer på mötena med Råslätts änglar.

- Det är väldigt roligt. Jag lär mig nya saker varje dag om självbild och om barn med särskilda behov och det har man nytta av i samhället också när man går ut, berättar de.

Bakom tjejgruppen ligger fritidsledaren Marie Benyammine och fältaren Rebecca Ulander som är anställda vid Jönköpings kommun.

- Vi vill uppmuntra och stärka unga tjejer på Råslätt. Det är alltid viktigt att både tjejer och killar har bra unga förebilder. Det blir ringar på vattnet av den här tjejgruppen, berättar de.

Elza Zandi
elza.zandi@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".