efter snöanmälan

Kommunalråd slår ifrån sig

Kommunalråd: ”Anmärkningsvärt att anmäla sig själv...”
1:36 min

Mullsjö framtid polisanmäler sin egen kommun, som de menar gör livet farligt för framför allt elever på Trollehöjdskolan. Men kommunalrådet har liten förståelse för anmälan.

– Jag kan kanske tycka att det är lite anmärkningsvärt att man polisanmäler sig själv säger kommunalrådet Henrik Jansson (M).

Stefan Lindkvist (MF) hävdar ju att han pratat med tekniska förvaltningen om problemet.

– Jag har inte hört att han pratat med våra tjänstemän på tekniska. Sedan står det "berörd politisk ansvarig". Mig har han inte varit i kontakt med, jag vet inte om han varit i kontakt med Lars Eriksson (KD). Men jag vet att Mullsjö framtid behaga sig inte närvara vid tekniska utskottets förra möte som var i onsdags förra veckan då snöröjningen var uppe. Då var man inte på plats säger Jansson.

Efter polisanmälan mot Mullsjö kommun så försvarar sig nu den politiska ledningen.

Det var ju lokala partiet Mullsjö Framtid som gjorde en polisanmälan om framkallande av fara för annan.

Det här eftersom man menade att kommunen misskötte snöröjningen och att det ledde till stora risker för bland annat ras från skoltak.

– Precis nu har vi haft ett möte med skyddskomittén och det har inte kommit några synpunkter från de uppe på skolan om att det är några problem. Vintern gör att det blir lite istappar och de tar man bort när man hinner bort, prioritet har varit att hålla vägarna öppna säger Henrik Jansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".