Ett år för sexuellt utnyttjande

Idag kom domen mot den man från Jönköping som åtalats för att sexuellt ha uttnyttjat en 15 årig psykiskt handikappad pojke.
Mannen som är i 50-årsåldern, stod åtalad för grovt sexuellt utnyttjande av 15-åringen och dessutom för barnpornografibrott eftersom han också hade bilder och tidningar med barnporr hemma i sin lägenhet. Vid ett 20-tal tillfällen under hösten hade 50-åringen haft olika former av sexuellt umgänge med 15-åringen som är förståndshandikappad. Och det hela kom fram i slutet av året när 15-åringen berättade om övergreppen för sin mamma, som polisanmälde 50-åringen. Åklagaren ville att brottet skulle bedömas som grovt eftersom det skett upprepade gånger och under lång tid. Men tingsrätten valde att döma efter sexuellt utnyttjande istället och då blir straffsatsen något lägre. Jönköpingsbon dömdes nu till fängelse i 1 år och han ska dessutom betala ett skadestånd på 65.000 kronor till 15-åringen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista