Hassan Meri

Rektorn för friskola besviken idag

Hassan Meri, rektor för den muslimska friskolan i Jönköping är besviken efter regeringsrättens beslut igår. Beslutet innebär att skolan måste stängas.

Hassan Meri låter genom sitt ombud, Rickard Sjunnesson, hälsa att han blev mycket besviken igår när han fick beskedet om att regeringsrätten inte kommar att pröva hans överklagan mot att friskolan el Dagve i Jönköping ska stängas.

Hassan Meri startade friskolan el Dagve för snart sex år sedan. Men förra året drog skolverket in tillståndet för skolan på grund av att en rad brister uppdagats.
Sedan dess har Hassan Meri överklagat skolverkets beslut men igår sa alltså regeringrätten att man inte ska pröva överklagan och det innebär nu att skolan ska stängas.
Hassan Meri är i viss mån självkritisk när det gäller hur skolan har skötts men kan ändå inte förstå att han inte fick sin sak prövad i regeringsrätten.

El Dagve har haft ekonomiska problem, och ombudet Rickard Sjunnesson håller just nu på att gå igenom bokföringen för 2001 och 2002.

Lärare som jobbat på skolan har heller inte fått sina löner utbetalade men det ska de få, låter Hassan Meri meddela genom Sjunnesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista