Fängelse för sällsynt rå misshandel

En 20-årig man dömdes i dag till ett år och åtta månaders fängelse för det råa och uppmärksammade våldsbrottet mot en 33-årig kvinna, som hölls inspärrad i en lägenhet i Rydaholm i våras.

Paret som bodde i lägenheten, den 20-årige mannen och en 25-årig kvinna, misshandlade 33-åringen under flera timmar för att hennes sambo inte betalat en skuld på 250 kronor. De hotade bland annat att skära av hennes fingrar.
Den 25-åriga kvinnan var den som var mest aktiv i själva misshandeln och Värnamo tingsrätt anser att hon gjort sig skyldig till det mycket allvarliga brottet människorov. Men innan hon döms ska hon genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.
Mannen dömdes för bland annat grov misshandel, medhjälp till olaga frihetsberövande och övergrepp i rättssak. Han ska också betala drygt 40.000 kronor i skadestånd till offret, som fortfarande lider av skadorna hon fick vid dramat i Rydaholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".