Foto: Roger Vikström/PrB

Festligheter skapar problem för tingsrätt

HV-guld och olika marknadsarrangemang stör Tingsrättens arbete i Jönköping och den senaste tiden har flera förhandlingar fått skjutas upp när oljuden från Hovrättstorget blivit för högt.

- Jag hade en väldigt, väldigt känslig förhandling när Arméns musikkår helt plötsligt satte igång. Vi fick avbryta förhandlingarna eftersom vi inte hörde vad vi sa, säger lagman Anders Nordström.

Han vill att kommunen och polisen i förväg berättar när högljudda arrangemang äger rum så att tingsrätten kan planera sina förhandlingar efter det. Går inte det önskar han att arrangemangen äger rum någon annanstans.

Det är stadsträdgårdmästare Lennart Angselius som är ansvarig på kommunen och han blir mycket förvånad över kritiken.

- När det är sådana här saker så skriker folk och är glada. Det får man räkna med, men det händer ju inte så ofta och jag kan inte säga hur många gånger de blivit störda. Det är ingen som hört av sig med kritiken till oss, säger Angselius.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista