Engqvist besökte nya arbetsplatsen

I dag gjorde Lars Engqvist sitt första besök på det som ska bli hans nya arbetsplats, nämligen länsstyrelsen i Jönköping.
Tidigare i veckan utnämndes han till ny landshövding för Jönköpings län.

Engqvist kan för närvarande även titulera sig statsminster, då Göran Persson är sjukskriven. På frågan om vilken titel som känns bäst säger han:

- De går inte att jämföra. Det är klart att nu arbeta som ersättare för Göran Persson är av oerhörd vikt, men det är under några månader. Men framtiden är alltid roligast så det som känns bäst är det som ligger framför, att bli landshövding.

Utnämningen av Engqvist fick en del kritik, bland annat för att han ska ha för dålig kännedom om det för länet så typiska småföretagandet.

- De kan uppenbarligen inte känna mig. Jag och min fru drev en affär i Malmö under 80-talet, så viss kännedom har jag visst, säger Engqvist.

Från bland annat Kristdemokraternas kvinnoförbund i länet kom kritik över att en man ersatte en kvinna.

- Jag efterträder en kvinna, det kan ju inte vara så att landhövdingar i länet för evigt ska vara en kvinna. Jag tycker inte det är så komplicerat.

Lars Engqvist passade under dagen på att besöka HV71 och där söka medlemskap.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".