Dyraste färdtjänsten i Nässjö

Priserna för att åka färdtjänst varierar kraftigt i Jönköpings län. I Nässjö får de funktionshindrade betala dubbelt så mycket för att åka färdtjänsttaxi som i många andra kommuner i länet.
En som nu protesterar mot de höga priserna är 83-årige Arnold Wendahl. För ett och ett halvt år var han med om en olycka och efter det blev han rullstolsburen. Varje söndag besöker han missionskykan som bara ligger ett par hundra meter bort från hans bostad. Den resan kostar 90 kr, en liknande resa i Jönköping kostar bara en tredjedel. omkring 30kr. En granskning som Nyheterna har gjort visar att priset och villkoren för färdtjänsttaxi varierar kraftigt i länet. Jönköping är billigast, dyrast åker man i Nässjö och Gnosjö. Ansvarig politiker i Nässjö kommun är kommunalrådet Per Persson, c, som också är vice ordförande i kommunstyrelsen. Men han har inget bra svar på varför en färdtjänstresa i Nässjö kostar tre gånger så mycket som i Jönköping.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".