Rån mot äldre i Huskvarna

I Huskvarna har det varit en rad inbrott och rån hemma hos gamla i år. Förövarna riktar in sig på hus där det bor många äldre.

En 80-årig kvinna i Huskvarna blev i veckan rånad i sitt hem av två kvinnor.

De trängde sig in i lägenheten och medan den ena tvingade in 80-åringen i köket och hindrade henne från att se in i sovrummet sprang den andra kvinnan in i sovrummet och letade efter smycken och pengar.

När den 80-åriga kvinnan började förstå att nåt inte stod rätt till började hon skrika och då flydde kvinnorna. De fick med sig två guldarmband.

Men det värsta var inte att smyckena försvann, berättar den 80-åriga kvinnan. Det var rädslan för att bli utsatt för våld och det var också kränkningen.

Polisen säger det varit flera rån och inbrott hos äldre i Huskvarna i år men alla äldre i hela länet måste vara försiktiga. Jan Lagerkvist på polisen i Jönköping säger att det enda som gäller är att aldrig öppna dörren för någon man inte känner.

Dessutom har många äldre mycket kontanter hemma, och smycken liggandes helt öppet, och det ska man undvika.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista