Många kyrkor öppna i sommar

Det kommer att finnas 37 sommarkyrkor i Växjö stift i år. Sommarkyrkorna är en satsning som görs för att vissa upp den kultur och historia som finns i kyrkorna.

Bland dessa finns det två kategorier. En av dessa är sevärdhetskyrkorna som har något speciellt att vissa upp. Den andra kategorin är vägkyrkor som har krav på öppethållande och ska vara lättillgängliga.  Årets sommarkyrkor kommer samlas i en broschyr som kommer att finnas på turistbyråerna.

I år har Växjö stift utsett 37 sommarkyrkor. Alla dom här kommer samlas i en brochyr som kommer finnas på turistbyråerna.

Bland dom här kyrkorna finns det två kategorier. Den ena är severdhetskyrkorna som har något speciellt att erbjuda. Till exempel Dörarps medeltidskyrka mellan Ljungby och Värnamo med sina vackra väggmålningar.

Men dom allra flesta av sommarkyrkorna är vägkyrkor. Som Södra Möckleby kyra på Öland, Bankeryds kyrka utanför Jönköping och Härlunda kyrka mellan Älmhult och Tingsryd. Och som namnet antyder ska vägkyrkorna finnas tillgängliga och längs vägarna finns det också en speciell skyltning till dessa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".