Continental tonar ner ryktet

Däckfabrikens ägare, Continental skruvar i dag ned förväntningarna om att en ny ägare ska ta över fabriken i Gislaved. Enligt Continental så står parterna långt ifrån varandra
Hoppas inte för mycket! Det är andemeningen i det pressmeddelande som Gislavedsfabrikens vd Gerhard Janotta skickade ut nu i eftermiddag.Continental tonar ned dom senaste dagarnas uppgifter om förhandlingar med en svensk intressent som vill fortsätta tillverka däck i Gislaved. Det väcker bara falska förhoppningar hos dom anställda, menar han. Fakta är enligt Gerhard Janotta, att ett första möte har hållits, att Continental fått ett skriftligt förslag, men att parterna står långt ifrån varandra. Janotta skriver också att man är öppen för alternativa sysselsättningar i fabriken. Det talar ju då emot en försäljning till någon som fortsätter tillverka däck och därigenom konkurrerar med Continental.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista