Continental gör miljardförslust

Tyska däcktillverkaren Continental väntas göra en nettoförlust på 250 miljoner euro, motsvarande 2,3 miljarder kronor, för 2001. Det uppger den tyska affärstidningen Wirtschaftswoche i sitt senaste nummer.
Anledningen är bolagets aviserade fabriksnedläggningar, bland annat i Gislaved. Det blir bolagets första förlust på 10 år. Enligt tidningen kostar omstruktureringen totalt 440 miljoner euro i samband med att bolaget lägger ner fabriker i Sverige, Österrike och Mexiko. Och Värnamo Nyheter skriver idag att den bolagstyrelse som skulle fatta beslutet om nedläggningen av däckfabriken i Gislaved i december förra året, inte var beslutsmässig. Continentals representant i däckfabrikens styrelse hoppade av i protest, mitt under pågående möte. Trots detta sa vd:n Gerhard Janotta att han skulle inleda MBL-förhandlingar för att stänga fabriken. Men enligt Värnamo Nyheter är det tveksamt om en verkställande direktör kan fatta ett sådant beslut.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".