Fick vänta två timmar på polis - trots 60 poliser i närheten

För andra gången på drygt en månad drabbades i natt TV-handlaren Jan Ragnarsson i Bredaryd av en storkupp. Tjuvarna kom undan, trots att 60 poliser fanns på nära håll - bara en mil från butiken. Men dom larmades aldrig.

- Det är frustrerande. Efter två timmar kommer en polis från Huskvarna när det ligger 60 poliser en mil härifrån. Man får väl fråga polischefen hur de tänker egentligen, säger Jan Ragnarsson.

Ja, Jan Ragnarsson är förtvivlad över att ha drabbats av inbrott, men också upprörd över polisens sätt att arbeta. Först efter drygt två timmar dök en patrullbil upp. Den fanns ett stycke norr om Huskvarna, när larmet kom och hade dessutom ett annat uppdrag att klara av innan man kunde styra dom åtta milen mot Bredaryd.

Jan Ragnarsson tycker polisen hanterar sina resurser mycket märkligt. För just nu är Bredarydstrakten synnerligen väl försedd med poliser på grund av MC-träffen på High Chaparral. Flera hundra man har kommenderats dit och samtidigt som tjuvarna slog till i natt, låg 60 poliser och sov i en förläggning i Kulltorp, knappt en mil från Bredaryd. Men ingen av dom larmades å tjuvarna kom undan med TV-apparater för flera hundra tusen kronor.

Det här var den andra smash-and-grab-kuppen på drygt en månad mot Jan Ragnarssons butik

- Man blir förvivlad, säger Jan Ragnarsson.

Reporter: Anders Borg

anders.borg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".