Hemsida nära EG-dom

Före detta konfirmandledaren i Alseda pastorat - Bodil Lindqvist - som dömdes till böter för brott mot personuppgiftslagen, har kommit ett steg närmare att få sin sak slutligt prövad i EG-domstolen.
I slutet av 1999 var Bodil Lindqvist konfirmandledare i Alseda pastorat utanför Vetlanda, och som sådan lade hon ut en hemsida på internet där hon presenterade de anställda. Bland annat skrev hon att en anställd var sjukskriven för att hon hade brutit foten. Det skulle hon aldrig ha gjort - för enligt det svenska rättsväsendet var det ett brott mot personuppgiftslagen - PUL. Hon dömdes till böter av Eksjö tingsrätt sommaren 2000. Men det här fallet är intressant inte bara för Sverige, utan för resten av EU-länderna, som alltså också har personuppgiftslagar som måste prövas. Hon har också fått klart med rättshjälp, alltså finansieringen, av rättegången. Därför är sannolikheten stor att hennes ärende tas upp av EG-domstolen inom kort, tror Bodil Lindqvist.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista