Nässjöfamilj trakasseras

Fyra barn till ett äldre par i Nässjö skriver ett långt brev till kommunen och vädjar om att deras föräldrar ska få hjälp.

Föräldrarna bor strax utanför Nässjö och har åtskilliga gånger den senaste tiden polisanmält sin grannfamilj för mordhot, egenmäktigt förfarande, hot och hemfridsbrott bland annat.

Enligt deras anmälan kliver grannarna in i deras trädgård utan vidare, dom har skrikit och skällt över att deras gräsklippning stör hundarna på deras kennel, mannen i huset har viftat med kniv mot dom, och dom har anklagats för att ha förgiftat grannarnas hundar. Det äldre paret polisanmäler också grannarna för skadegörelse i deras trädgård. Dessutom ska grannarna ha halat deras flaggvimpel till halv stång vid flera tillfällen.

I en anmälan till polisen berättar paret att grannarna blockerat deras utfart med sin bil så att dom fick vänta en lång stund innan dom kunde köra iväg, och grannarna ska också flera gånger ha ringt mitt i natten till det äldre paret. I vintras tvingades dom ha jacket urdraget på nätterna för att få sova.

Paret känner sig hotat och vill att polisen griper in. Och nu skriver alltså parets fyra barn till kommunen och hoppas att dom kan hjälpa till. Föräldrarnas livssituation är ohållbar, och kravet är att kommunen omgående sätter in alla resurser för att få ett slut på grannens trakasserier.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".