1 av 2
2 av 2
JÖNKÖPING

Whelan avstängd - men får behålla sin höga lön

Peter Jutterström: ”Whelan är i chock”
1:49 min

Den högavlönade flygplatskonsulten Paul Whelan är avstängd från sitt arbete på Jönköpings Flygplats anklagad för sexuella trakasserier. Men sin höga lön har han kvar.

Den engelska konsulten Paul Whelan, som anlitats av Jönköpings kommun för att locka fler flygbolag till flygplatsen, har alltså stängts av från sitt arbete på grund av anklagelser om sexuella trakasserier .

Kommunen har startat en internutredning för att försöka göra en bedömning av vad som hänt på den tjänsteresa som Whelan och hans kvinnliga kollega ska ha varit på. Hon har berättat för sin chef om att hon blivit sexeullt trakasserad av Whelan men valt att inte polisanmäla.

Whelan är nu altlså avstängd och kommunen interutreder vad som hänt. Under tiden behåller han sin lön. Tillsammans med sin kollega Carla Dodd kostar han 200 000 kronor i månaden.
- Lönen behåller han enligt gällande kollektivavtal, berättar Ulrica Rosander, kommunens jurist som håller i utredningen.

Och det verkar alltså som att uppfattningarna om vad som hänt går isär. För de sexuella trakasserier som kvinnan berättat om vill han inte alls kännas vid enligt den moderata styrelseordföranden Peter Jutterström.
- Han menar att absolut inget har hänt. Han är helt oskyldig. Han är i chock och kan inte förstå vad det har sin grund i.

Paul Whelan vill inte kommentera anklagelserna.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".