Jönköping

Sexbrottsling lär sig om relationer

En 46-årig man från Jönköping har dömts för 19 olika fall av sexuellt ofredande. Nu ska han få undervisning i relationer och samlevnad.

Mannen har trakasserat sju kvinnor upprepade gånger genom att skicka sms till dem med frågor om deras bröststorlek och om de gillar sex och liknande.

Bland annat har kvinnor från Skillingaryd och Taberg drabbats.

46-åringen från Jönköping var redan tidigare dömd till skyddstillsyn för liknande brott. Nu fortsätter skyddstillsynen. Mannen ska också få behandling i öppenpsykiatrin och genomgå det så kallade ROS-programmet, en utbildning på 60 timmar i relationer och samlevnad.

Tre av de drabbade kvinnorna ska få skadestånd av mannen, enligt Jönköpings tingsrätt. Summorna är på 5000 kronor, 5000 kronor respektive 7000 kronor.

Förutom 19 fall av sexuellt ofredande fälldes mannen också av Jönköpings Tingsrätt för ett fall av ofredande och ett fall av olaga hot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista