Andreas Sturesson (KD) blir nytt kommunalråd i Jönköping. Foto: Kristdemokraterna
Jönköping

Otippad kristdemokrat blir kommunalråd

0:36 min

Det blir varken Simon Rundqvist, Göran Undevall eller Erik Arnalid som tar över som nytt kommunalråd i Jönköping. Det blir istället Andreas Sturesson, som lämnar Stockholm för sitt nya jobb i Jönköping.

Många namn har nämnts i diskussioner kring vem som ska ta över efter Acko Ankarberg Johansson, som ju blivit utsedd till partisekreterare för Kristdemokraterna.

Men ett namn har inte nämnts så mycket, ändå är det han som blir nytt kommunalråd. Det handlar om Andreas Sturesson som ursprungligen är från Vetlanda men som bott i Stockholmstrakten i flera år.

Han har tidigare varit ombudsman för ungdomsförbundet och partiorganisationen i Jönköpings län, distriktsordförande i KDU Jönköping län, han har arbetat för partiets riksorganisation som bland annat informations och organisationssekreterare och biträdande partisekreterare.

Han slutade sin tjänst där för att 2007 börja jobba inom Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten vid Försvarsmaktens högkvarter. Parallellt med sitt arbete har han sedan 2002 haft kommunpolitiska uppdragi Stockholm där han senast varit ordförande för stadsdelsnämnden Enskede-Årsta-Vantör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista