Stopp på E 4:an lättas upp

På grund av trafikolyckor och blixthalka rådde det tidigare under kvällen stopp i trafiken på E 4 på Vätterleden mellan Gränna och Huskvarna. Nu har trafiken åter börjat flyta, enligt Jönköpingspolisen.

Minst två trafikolyckor som inträffade strax innan 17 stoppade upp trafiken på E 4 mellan Gränna och Huskvarna i flera timmar. Blixthalka råder i området och lastbilar kunde inte ta sig uppför och vågade inte åka nerför backar på grund av väglaget, enligt Jönköpingspolisen.

Vid 19.15 inträffade ytterligare en trafikolycka. Tre fordon kolliderade i södergående riktning i höjd med Gyllene Uttern i Gränna. Två personer fick föras till sjukhus med nacksmärtor.

Efter att olycksbilarna bärgats och Trafikverket saltat vägarna kunde den södergående trafiken flyta på, och den norrgående började så sakta att rulla igång.

– Anledningen till att det tog sådan tid att få trafiken att rulla var att saltbilen hamnade i trafikstoppet själv, säger Sari Kela, trafikledare på Trafikverket.

Det råder ishalka på stora delar av vägarna i Götaland, eftersom ett område med underkylt regn rör sig söderut samtidigt som kall luft trycker på norrifrån. Det leder till påfrysning och mycket besvärligt vägunderlag

Vad är er uppmaning till trafikantena?

– Kör försiktigt. Anpassa hastigheten till väglaget, säger Sari Kela.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista