1 av 2
Peter Jutterström och Ulrika Rosander under dagens presskonferens. Foto: Peter Jernberg/SR
2 av 2
JÖNKÖPING

"Ord står mot ord"

1:22 min

Det går inte att bevisa att flygplatskonsulten Paul Whelan trakasserat en kvinnlig anställd. Det visar kommunens internutredning.
- Vi kan inte gå vidare, säger stadsjuristen Ulrika Rosander till Nyheterna.

Kvinnan anser sig sexuellt trakasserad i samband med en tjänsteresa i somras, men detaljerna har sekretessbelagts av kommunen.  Men ord står mot ord och det finns inga vittnen. Därför kan man inte gå vidare och inte heller görs någon polisanmälan, säger kommunens stadsjurist Ulrika Rosander.

Tidigare i morse kunde Nyheterna berätta att Paul Whelan lämnar sitt uppdrag. Han känner sig illa behandlad och tycker inte att han fått rätt stöd för att kunna arbeta vidare för flygplatsen.
- Det blev till slut ohållbart, säger den kommunägda flygplatsens styrelseordförande, moderaten Peter Jutterström

Elin Lagerqvist, socialdemokratiskt oppositionsråd i Jönköping, är en av dem som får skarp kritik i Whelans avskedsansökan.
- Han har riktat vilda anklagelser mot många, det får stå för han själv. Nu måste flygplatsen utvecklas och styrelsen måste få arbetsro, säger hon till Nyheterna.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista