Tommy Myllymäki. Foto: Laurent Cipriani/Scanpix.
JÖNKÖPING

Silver till Tommy Myllymäki i kock-VM

Den svenske kocken Tommy Myllymäki tog ett silver för Sverige när kocktävlingen Bocuse d'Or avgjordes i franska Lyon på onsdagen. Myllymäki har tidigare drivit flera restauranger i Jönköping.

– Dagarna i Lyon blir ett minne för livet, säger silvermedaljören i ett pressmeddelande.

Tävlingen vanns av Danmark medan Norge kom trea.

Bocuse d'Or skapades 1987 av den franske stjärnkocken Paul Bocuse. Sverige har haft flera framgångar i tävlingen och 1997 vann Mattias Dahlgren den.

Sveriges tävlingsbidrag

Skotsk marulk - ”Luft och Vatten”

Krabbfärserad marulk, friterad kind med krabbsmör samt stekt och bakad havskräfta.

Havspicklad gurka med caviar.

Variation på jordärtskocka.

Citronmarinerad gulbeta.

Sabayonne på ättika och brynt smör med pepparrot och krabbrom.

Skotsk lamm - ”Jord och eld”

Ballotine av lammsadel med sylta på rökt bog, anklever och spetskål samt korv på bräss, njure och pistage.

Brässerad morot med duxelle av Karl­Johansvamp och timjan.

Rödbeta med syrad lök och tryffel.

Gratinerad getost med purjolök.

Tryfferad lammsky.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".