1 av 2
Frän Sävsjö kommuns hemsida.
2 av 2
Sävsjö

Brottsdömd kvar i socialnämnden

Den tidigare brottsdömde Mikael Svensson (SD) sitter kvar på sitt stol i socialnämnden trots att partiledningen uppmanat honom att avgå, det skriver Smålandstidningen.

Sverigedemokraternas pressekreterare Eric Myrin sa i en intervju till Sveriges Radio Jönköping den 6 december förra året att han var tveksam till att en brottsdömd person skulle kunna företräda partiet i socialnämnden, och skulle uppmana honom att avgå.

Men Mikael Svensson sitter alltså trots detta kvar i socialnämnden. Han vill själv inte kommentera uppgifterna, utan lägger på telefonluren när vi ringer.

Men enligt partikollegan Arne Årevall (SD) från Vrigstad, så har det inte kommit några krav alls om avgång från partiledningen, och det finns heller ingen intern konflikt mellan SD i Sävsjö och partiledningen.

Arne Årevall tillägger att han har fullt förtroende för Mikael Svensson.

Mikael Svensson dömdes 2005 till 1,5 års fängelse och skadestånd för grov misshandel efter att ha skjutit två personer med hagelgevär. Han har ännu inte betalat det skadestånd han dömdes till att betala offren.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista