Acko Ankarberg Johansson. Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio
Jönköping

Tacksam Acko blev avtackad

Acko Ankarberg: "Det känns väldigt blandat"
2:47 min

Efter 25 år som aktiv politiker i Jönköping avtackades idag Kristdemokraternas kommunalråd Acko Ankarberg Johansson.

Acko Ankarberg Johansson går från kommunalrådsposten till det tunga politiska uppdraget som partisekreterare för Kristdemokraterna.

– Det känns väldigt blandat, det har varit mycket vemod den här veckan, säger Acko Ankarberg Johansson.

Det är sista gången hon träffar partivännerna i partigruppen nu och alla arbetskamrater nu. Från och med nästa vecka jobbar hon med andra människor.

Acko Ankarberg Johansson tycker inte att det är något positivt med att lämna Jönköping och hon kommer bo kvar i Huskvarna.
– Men det som är spännande för mig personligen är att jag får en ny utmaning i partisekreteraruppdraget. 

Idag hade Jönköpings kommun anordnat avtackning i Rådhuset. Det bjöds på kaffe och ostkaka och huvudpersonen fick många vackra ord och ett stort antal presenter. Förutom blommor var det bland annat en cykel, en flyttlåda med saker till nya bostaden i Stockholm och en kombinerad sked, kniv och gaffel.

Vad tar hon då med sig från tiden som politiker i Jönköping till det nya uppdraget i Stockholm?
– Att Sverige är väldigt olika och att det handlar om att forma en politik som ska fungera i hela Sverige och för alla människor.

Och mitt bland alla tack till Acko Ankarberg Johansson så passade hon också på att tacka, inför Sveriges Radio Jönköpings kamera.
– Tack alla Jönköpingsbor för att jag har fått vara kommunpolitiker här i väldigt lång tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".