Värnamo sjukhus. Här misstänks preparaten ha stulits. Arkivbild/Sveriges Radio
GISLAVED

Män hittades livlösa efter medicinstöld

0:56 min

Två män hittades livlösa i en lägenhet i Gislaveds kommun i samband med en husrannsakan på torsdagseftermiddagen. Preparaten tros komma från en stöld på Värnamo sjukhus.

– Väldigt mycket tyder på ett samband med inbrottet på sjukhuset eftersom det rör sig om samma typ av preparat, säger Lars-Gunnar Rydholm på polisen i Jönköping.

När polisen kom till lägenheten var de båda männen, födda 1985 och 1979, livlösa. Männen vårdas nu under polisbevakning på sjukhus och enligt polisen är den ena mannens tillstånd mycket kritiskt.

I lägenheten hittades en del av de preparat som försvunnit från sjukhuset. Polisen misstänker att övriga preparat har sålts vidare.

– Det var en stor mängd narkotikaklassade preparat i både flytande form och tablettform som stals från sjukhuset, säger Anneli Johnsson Hammo, länsvakthavande vid polisen i Jönköping.

De båda männen, som är kända av polisen sedan tidigare, har anhållits misstänkta för stöld.

– Vi avvaktar dessutom resultaten från den tekniska undersökningen av lägenheten.

Polisen varnar återigen för användande av medicinska preparat som kan antas komma från stölden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista