1 av 2
Polisen tror att medicinerna som männen tagit kommer från en stöld på Värnamo sjukhus i helgen. Arkivfoto: Karin Malmsten/SR
2 av 2
GISLAVED

25-åring död efter misstänkt medicinstöld

1:13 min

Den 25-åring som hittades livlös i en lägenhet i Gislaved i går kväll har avlidit. Det beskedet kommer från Värnamo sjukhus.

Det var två män som hittades livlösa i lägenheten i går kväll. Man misstänker att de tagit stulna mediciner.

Polisen kopplade ihop männen med helgens stöld av mediciner på Värnamo sjukhus.
- Det är ett narkotikaklassat opiatpreparat han fått tag i. I grund och botten är det ett smärtstillande preparat, men tar man det i fel dos så kan man sluta andas av det, säger Magnus Trofast som är narkosläkare på Värnamo sjukhus.

En av männen, en 31-åring, har kunnat skrivas ut från Värnamo sjukhus under dagen och sitter nu anhållen misstänkt för stöld alternativt häleri.

Men för den andra mannen, en 25-åring, så har det gått sämre och läget har alltså under dagen varit mycket kritiskt. Nu på eftermiddagen kom beskedet att han avlidit.

Polisen i Värnamo misstänker också att fler personer än de här två är inblandade i medcinstölden.
- Om det finns mer kvar av det här medlet och någon kommer i kontakt med det ska de veta att det är livsfarligt. Bästa rådet är att lämna in det till sjukhuset och apoteket och det kan man göra anonymt, säger Magnus Trofast.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista