Tjejer får fler och bättre tider i idrottshallarna

Flickor och traditionella tjejidrotter får i dag ofta de sämsta tiderna på idrottsanläggningarna i Jönköping men nu får pojkarna maka på sig.

Fritidsnämnden har beslutat att börja prioritera tjejer och unga när tiderna delas ut.

Även socialt utsatta och funktionshindrade ska prioriteras. Dessutom blir det stopp för barn under 12 år att använda anläggningarna sent på kvällen som förekommer i dag.

Förut har föreningarna själva fått bestämma mycket men nu kommer fritidskontoret att lägga sig i mycket mer. Och att elitidrottsföreningar och stora sporter tvingas flytta på sig och att fritidskontoret nu i högre grad kommer att lägga sig i fördelningen av tider kommer förstås att leda till konflikter, konstaterar fritidsdirektör Ylva Millback.

- Det kommer att bli stora diskussioner men det är vi beredda att ta. Vi vill prioritera barn och unga i vår verksamhet och då vill vi att dom ska få de bästa tiderna, de tider som är bäst för dom, säger Ylva Millback.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".