1 av 2
Arkivbild/Privat
2 av 2
Jönköping

Öppna dörrar - igen

Mamma från Ödestugu: ”Chauffören åkte glatt vidare”
2:03 min

Bussbolaget Arriva fortsätter att ha problem med sina bussar. Nyligen rapporterade vi om bussen som körde med vidöppna dörrar. Nu visar det sig att det hänt fler gånger.

– Morgonen efter var det samma incident, chauffören försökte stänga dörrarna men det gick inte och då åkte han glatt vidare, berättar en mamma från Ödestugu som vill vara anonym.

Hennes barn har åkt med bussarna som kört med öppna dörrar och hon ifrågasätter säkerheten.
– Jag förstår inte hur man kan sätta säkerheten på spel för unga som inte har vett att.. ja, de tycker det här med öppna dörrar är häftigt en liten stund, ända tills det händer något.

Det var för knappt två veckor sedan som P4 Jönköping visade en film på hemsidan. Det var en ungdom som var passagerare på en buss som hade filmat hur bussen åkte relativt snabbt med vidöppna mittdörrar. Trots att det stod ungdomar intill öppningen.

Efter att Nyheterna publicerat filmen tog den anonyma som visar hur bussen åker med skolbarnen som står runt en öppenn dörren så kontaktade föräldern Nyheterna med uppgifter om hur fler bussar har liknande problem.

Carl-Johan Sjöberg som är vd på Jönköpings länstrafik som gett Arriva uppdraget att köra bussar i Jönköping tycker att det är oroväckande uppgifter att chaufförerna kör vidare trots trasiga dörrar.
– Det var ju allvarligt redan innan och har det hänt fler gånger är det ju ännu allvarligare, givetvis.

Från Arrivas sida trodde man att den första incidenten handlade om ett enskilt tekniskt fel från leverantören. Men efter nya klagomål ska man utreda saken vidare, berättar driftchefen Daniel Rabelin.
– Både Arriva och leverantörerna hark ontrollerat samtliga bussar efter den första incidenten, men nu får vi göra samma övning igen, för det här är inte accepterbart.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".