Dyra gräsmattor upprör Jönköpingsbor och politiker

Många ifrågasätter att Jönköpings kommun just nu lägger ut färdiga gräsmattor på den utfyllda delen av Munksjön, till en kostnad av 600 000 kronor. Kommunen har fått in många brev från arga Jönköpingsbor och även politiker ifrågasätter de dyra gräsmattorna.

- När jag hörde priset så reagerade jag på det och sa att det inte kan vara rimligt när kommunen har så ansträngd ekonomi, säger Anders Hulusjö (kd).

- Det är en för stor kostnad.

Han tycker att kommunen istället kunde ha sått gräs till en betydligt lägre kostnad.

Det handlar om en gräsyta på knappt två hektar som kommunen just nu håller på att täcka med färdig gräsmatta. Gräset kommer på väldiga balar och rullas ut.

Men att täcka ytan med dyrt gräs, som dessutom bara ska vara där tillfälligt i fem sex år tills kommunen vet vad ytan ska användas till, har fått gräsrötterna i en kommun med ansträngd ekonomi att reagera.

Men kommunalråd Carina Lundeholm (m) försvarar ändå beslutet.

- Jag tror det finns ett värde i att vi redan nu kan använda ytan för aktiviteter. Alternativet hade varit ganska många månader med en öppen jordyta och då är det värt en peng att få det färdigt fort, säger Carina Lundeholm.

Reporter: Thomas Jokiniemi

thomas.jokiniemi@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista