1 av 2
Från SVT:s hemsida.
2 av 2
Simon Hjälmefjord från Värnamo och Mark Malmström från Borås som gjort dokumentären som sitt examensarbete på Södertörns Högskola. Foto: Anastasia Mashkovitch
Lasso

Hultsfredsfilm blir unik

5:39 min

Igår kom beskedet att den nedlagda Hultsfredsfestivalen återuppstår. 
Idag publiceras en dokumentärfilm som heter "Hultsfred - när alla band åkt hem".
Lite dålig tajming, eller?

Igår kom beskedet att festivalens förra bandbokare Gunnar Lagerman tillsammans med det tyska bolaget FKP Scorpio planerar en festival den 14-16 juli.

Frågan är vad filmarna tycker om den här tajmningen.

Det är Simon Hjälmefjord från Värnamo och Mark Malmström från Borås som gjort dokumentären som sitt examensarbete på Södertörns Högskola.

– Jag vill inte säga att det är dålig tajming, den här dokumentären kommer inte att kunna göras om för nu är den ett unikt tidsdokument.

Filmarna var på plats i tio dagar i september och det kändes då som en baksmälla i samhället efter festivalen. Dokumentären handlar bland annat om hur alla i Hultsfred har en relation till den stora föreningen Rockparty som låg bakom festivalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista