Knutbydramat präglar Nyhemsveckan i Mullsjö

I helgen startade Nyhemsveckan utanför Mullsjö, som är pingströrelsens årliga sommarkonferens med 4 500 besökare. Och Knutbydåden är fortfarande ett stort samtalsämne.

- Temat för konferensen är Guds rike i tiden, ett spännande tema med tanke på allt som hänt i pingströrelsen på senare tid med Knutby och allting. Det har varit en ganska svart vår för pingströrelsen kan man säga, säger Per-Åke Ehnström, pastor i Betaniaförsamlingen som arrangerar Nyhemsveckan.

Just Knutby är inget som är planerat att diskuteras på seminarier och bibelstudier, men det talas mycket om det mellan tallarna på området och det är inte omöjligt att det även kommer upp spontant under seminarierna, menar Per-Åke Ehnström.

Temat på konferensen planerades innan Knutbydramat blev känt.

Nyhemsveckan, som pågår fram till söndag nästa vecka, inleds med en rivstart med en konsert med Carola Häggkvist på söndagskvällen. Under resten av veckan väntar som traditionellt väckelsemöten, bibelstudier och inte minst seminarier kring kristna frågor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista