Det kan vara bra att hålla i hatten. Foto Johan Nilsson/Scanpix.
Jönköpings län

Nu kommer stormbyarna

SMHI: ”Bra att stanna inne”
0:04 min

Det kan blåsa riktigt rejält ikväll och inatt - ett område med snö och regn kommer in och drar med sig hårda vindar och SMHI har utfärdat en varning för Jönköpings län.

Regn, snö och hårda vindar under natten finns med i den senaste prognosen från SHMI.

– Vi har ett lågtryck som kommer in över Sverige och redan nu har ett nederbördsområde kommit in över länet västerifrån. Det faller mest som regn men kommer alltmer övergå i snö. I kombination med det här har vi friska, sydvästliga vindar och och främst i de sydvästra delarna av länet har vi en förstaklass-varning utfärdad för att det kan vara mycket hårda vindbyar under natten till tisdag säger meteorologen Lisa Frost.

– Har man möjlighet att stanna inne är det bra att göra det för det kan vara riktigt blåsigt och lösa föremål kan följa med.

Imorgon avtar den starkaste blåsten med det blir ändå friska västliga vindar, lokalt snöfall på morgonen men det drar bort och vi får en dag med solchanser - uppehåll och någon plusgrad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".