Carl-Johan Stillström (c) i Jönköping anser att ett träd är en perfekt dop- eller bröllopsgåva. Foto: Elza Zandi/SR

Minnesträd - nya tidens bröllopsgåva

”Vi behöver gröna lungor”: Carl-Johan Stillström (c) i Jönköping
1:52 min

Det behövs fler träd i Jönköpings stadsmiljö, det anser centerpartisten Carl-Johan Stillström som nu föreslår att allmänheten ska kunna köpa ett nyplanerat träd med en minnsplatta och ge bort som minnesgåva vid dop eller bröllop.

Idag planteras ungefär 100 träd per år i Jönköpings kommun men Centerpartiet vill ha fler träd i stadsmiljön.

Ett sätt att öka antalet träd i kommunen är att låta allmänheten "köpa" ett nyplanterat träd och ge bort det som en minnesgåva vid till exempel bröllop och dop, det skriver centerpartisten Carl-Johan Stillström i en motion till kommunstyrelsen.

Trädet ska förses med en minnesplatta där namn, datum och händelse skrivs in. Men exakt hur mycket ett träd kommer att kosta vet man inte ännu. Förhoppning är att allmänheten ska kunna köpa sig ett träd redan i vår.

Motionen har gått igenom i kommunstyrelsen och centerpartisten Carl-Johan Stillström säger att det här är ett sätt att göra Jönköping till en grönare stad och samtidigt ge allmänheten en möjlighet till en minnesgåva.

-Jag hoppas att folk kommer att anamma det hela och använda det här som minnesgåva. Idag så förtätar vi ganska mycket i kommunen och vi behöver "gröna lungor" mellan husen säger Carl-Johan Stillström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".