1 av 2
Kvinnan filmades av en gömd kamera. Foto från polisens förundersökning.
2 av 2
Nu hoppas studenterna att det inte ska brinna mer på Kärrhöksgatan i Jönköping. Foto från polisens förundersökning.
Råslättsbränderna

Hemlig kamera kan fälla 21-åringen

Åklagaren: ”Det finns fingeravtryck och bilder”
1:37 min

Idag åtalades den 21-åriga kvinna som sitter häktad misstänkt för mordbränder på Råslätt i Jönköping. Som bevisning finns bland annat bilder från hemliga övervakningskameror.

Den 21-åriga kvinnan greps den 11 januari och har suttit frihetsberövad sedan dess. Hon nekar till att ha anlagt några bränder på Råslätt i Jönköping. Men i åtalet som kom idag har chefsåklagare Stefan Edwardsson radat upp bevisning.

Åtalet gäller bara ett fall av mordbrand, trots att det brunnit ytterligare sju gånger på Kärrhöksgatan på Råslätt i Jönköping. Bränder som skapat uppståndelse, frustration och oro hos studenter som bor på området.

Mordbranden som den 21-åriga kvinnan, som vid tillfället bodde på Råslätt, åtalas för skedde den 8 januari. Då ska hon ha anlagt två bränder i ett hyreshus och därmed skapat fara för andras liv och hälsa.

Bland vittnena som ska höras under rättegången finns bland annat en kriminalinspektör som ska berätta om de hemliga kameror som varit uppsatta i utrymmen på adressen där det brunnit tidigare.

Från den hemliga övervakningen finns bilder på den misstänkta kvinnan. Hon kan även knytas till brottet med hjälp av fingeravtryck.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".