Ishockey

Johan går för slutspel

1:16 min

När HV 71 föll mot Skellefteå igår saknades inte mindre än sex anfallare. Undra på att laget väntar på att deras härförare, kaptenen Johan Davidsson, ska göra comeback efter operationen. Nu är det inte så långt borta.

Det är fortfarande oklart när HV 71:s lagkapten Johan Davidsson kan spela match igen. Han opererade knät början av januari, men nu är han i alla fall igång på is igen - känslan är mest bra och till slutspelet ska han vara igång.

– Idag är en bra dag och väldigt positiv. I söndags var det en lite sämre dag och då var jag lite negativ. Så är det ju med skador, man tar två steg fram och ett bak. Sista tre dagarna har varit väldigt positiva. I gymet går det jättebra, jag blir starkare, knät låser sig inte och jag känner ingen smärta. På isen, det är ju det som är viktigast, känns det sisådär säger Johan Davidsson när han besökte .

Johan Davidsson har kört ett hårt pass på is idag och är rätt nöjd efter det ispasset.

– Jag har fått pulsen, fått känna på hur det är och hur snabbt man tappar. Men idag kändes det ganska bra, jag har en bit kvar men det känns som det är på väg åt rätt håll. Jag siktar på att vara i form och vara med i slutspelet och att spela X antal matcher innan dess. Men när det blir och om det blir är helt omöjligt att veta säger Johan Davidsson som ändå andas optimism.